Leta i den här bloggen

torsdag 25 juli 2013

Koppar och mässing nästa stora trend?

Vi får ganska ofta frågan om vad som blir nästa stora trend då det gäller antikviteter och designat 1900-tal. I nov. förra året hade vi retrobloggare en bloggutmaning. Det var Jan Johansson som har  bloggen Form 55 som hade utmanat oss andra retrobloggare.

Utmaningen löd: Presentera 2 st. föremål som kommer att stiga i värde inom 2år.

Vi valde Perstorpsbordet och Art Deco lampor och visst har dessa varit prisraketer året som gått. I alla fall i våra trakter. 

Nu vill vi dela med oss om vad vi tror kommer att vara nästa års stora "hit" då det gäller inredning. Redan förra höstas kunde vi se att de inredningsbutiker som alltid ligger i framkant då det gäller nya trender hade börjat plocka in koppar och mässing från 60-70 talet. Vi kunde se en tendens, att de varma metallerna var på väg tillbaka. Koppar och mässing hade sin storhetstid under 60-70 talet. Sedan dess har det varit hopplöst omodernt. 

Men nu är det på väg tillbaka.

Vad man kan se idag är att man gärna blandar koppar och mässing. Många blandar även in en och annan antikvitet i sin för övrigt moderna inredning. Det är riktigt snyggt med ett par barockljusstakar i mässing på bordet och varför inte en antik kopparkastrull som ytterfoder till blomman i fönstret.  Snygga lampor i mässing från 70-talet är inte fel, och vad som är bra är att dessa kan man fotfarande fynda. På sina håll i landet kostar dessa lampor bara några tior.





Vägglamporna är etikett märkta, Falkenbergs Belysning.


2 kommentarer:

  1. Jag hoppas du får rätt. Jag har dessvärre (dessbättre?) ingen koppar från 60-/70-talet, men jag skulle gärna vilja avyttra det jag har som är ännu äldre. Kanske värt att vänta ett par år dock...?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan nog vara bra att vänta en tid. Just nu får man inte mer än skrotpriset för antik koppar, om den inte är från 1700-talet och av slottskvalité vill säga. Jag är helt övertygad om att priserna kommer att stiga.

      Radera